Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Piyano ve Gitar Hakkındaki Düşünceleriniz

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Eğitim Piyano ve Gitar Hakkındaki Düşünceleriniz

Merabalar arkadaşlar. Birbirlerine yakın ve hatta birbirlerinin tamamlayıcısı olan iki enstürman (piyano ve gitar) hakkındaki görüşlerinizi yansıtacak bir konu açmayı düşündüm. Gitara çoğu zaman da taşınabili piyano denildiğini bu işe merak salan herkesi bilir; ama birbirine yakın bu iki enstürman arasında size göre ne gibi farklar var, hangisi sizi neden cezbediyor şeklindeki görüşlerinizi bu konu başlığı altında toparlayabiliriz.

Neyse lafı uzatmanadan ben ilk görüşümü yazayım. Umarım konunun devamı gelir..
    Her ne kadar iki enstürman birbirine çok yakın olsa da bana piyano her zaman çok geri planda kalıyor. Nedeni ise piyanoda çalınan hata yapılan bir çok bestenin gitarda daha kulağa hoş gelen bir çalınışının olduğunu düşünüyorum. Piyanoda notalar, akorlar çok tekdüze kalırken, gitarda bir notayı, bir akoru basma pozisyonumuza ve şevkimize göre ruhumuzu katarak o sesi daha da güzel, farklı çıkmasını sağlayabiliyoruz ve bazı parçalardaki duyguyu gitarla daha da iyi yansıttığımızın kanısındayım.

ben bas gitar çalmaktansa piyano çalmayı daha çok isterdim başlama ihtimalimde var piyano çok ayrı bir dünya

Yorum

Bazı küçük farklılıklar dışında ben de ikisinin aynı olduğunu düşünüyorum. Tek bir yer dışında, piyano bana göre daha çok müziksel bilgi gerektiriyor sanki. Bu tabi eğitimine göre de değişiyor ama portre bilmeyen o kadar çok gitarist var ki mesela, ama portre piyanonun temeli örneğin. Bir de gitarda istisnalar dışında aynı anda 5 farklı ses çıkarırken piyanoda 10 ses çıkarılabiliyor. (gitarda sağ elinizi kullanabilirken piyanoda ikisini de kullanabiliyorsunuz.) Onun dışında ikisi de çok sesli enstrümanlar (çok sesliden kastım flüt gibi değil mesela) en benzer yönleri de herhalde bu.
      Son güncelleyen mcyardi; 11-05-2011, 16:21.

Yorum

Portre bilen gitarist değil ressamdır zaten.

Yorum

emrextreme isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          Portre bilen gitarist değil ressamdır zaten.
          Hehehe

Yorum

mcyardi isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Bazı küçük farklılıklar dışında ben de ikisinin aynı olduğunu düşünüyorum. Tek bir yer dışında, piyano bana göre daha çok müziksel bilgi gerektiriyor sanki. Bu tabi eğitimine göre de değişiyor ama portre bilmeyen o kadar çok gitarist var ki mesela, ama portre piyanonun temeli örneğin. Bir de gitarda istisnalar dışında aynı anda 5 farklı ses çıkarırken piyanoda 10 ses çıkarılabiliyor. (gitarda sağ elinizi kullanabilirken piyanoda ikisini de kullanabiliyorsunuz.) Onun dışında ikisi de çok sesli enstrümanlar (çok sesliden kastım flüt gibi değil mesela) en benzer yönleri de herhalde bu.
            piyanonun daha çok bilgi gerektirdiği fikrine ve daha da çok sanatsal olduğuna ben de katılıyorum.

Yorum

Gitar, fakirin piyanosudur.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
              Initializing Tabs & loading Content...
              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
              X